Топ-10 інстаграмних локацій в Запоріжжі

13:54  |  30.07.2023
Інстаграм локації Запоріжжя

Знайти затишний куточок в великому промисловому місті — завдання не з легких. Однак, навіть серед сталі та бетону, у Запоріжжі можна відшукати тихі та затишні куточки, які подарують відчуття спокою серед буденної метушні. Сіті, розташоване на березі величного Дніпра, радує містян та туристів безліччю чудових краєвидів, унікальних архітектурних шедеврів та затишних закладів, які просто створені для того, щоб прикрасити ваші акаунти в соцмережах! У цій статті ми збираємося розповісти вам про 10 найбільш інстаграмних локацій Запоріжжя, які вразять ваші очі і змусять серце битися частіше.

Оглядовий майданчик бізнес-центру «Маяковський»

Ця локація стане справжнім відкриттям для тих, хто любить відчувати пульсуючий ритм життя міста під ногами і водночас піддаватися чарівному впливу природи! З майданчика скляної 12-поверхової споруди в стилі хай-тек, розташованої за адресою вул. Маяковського 11, відкривається мальовничий краєвид на центральну частину міста, а також на річку Дніпро та острів Хортиця. Тут ви зможете провести стильну фотосесію, насолодитися неймовірною панорамою або організувати романтичну вечею у золотих променях сонця.

Коло на Хортиці

Сюди треба буде трохи пройтися, але воно того вартує. Ви зможете насолодитись гарним краєвидом, а також панорамою індустріального міста. Можна зробити пам’ятне фото як на фоні міста, так і фотографію на фоні самого кола. Адже сонце – це давній символ Хортиці. І цей арт-об’єкт навіть дозволяє «ловити» сонце поглядом, комунікує людину з небесним світилом.

Саме тому найкраще приходити сюди ввечері. Прохід сюди безперешкодний, обмеження на пересування островом, введені під час повномасштабного конфлікту, тут не діють.

Біла Альтанка

Альтанку знайдете теж на знаменитій Хортиці, на західному узбережжі острова, яке з 1935 красується поблизу одного з санаторіїв. Її ще називають «Ластівчине гніздо» за аналогією зі схожою альтанкою у Ялті. І це найромантичніше місце на Хортиці, тому лав-сторі у альтанки – це вже традиція. З неї краєвид на Дніпро захоплює подих, а фотографії виходять із першого кадру.

«Міст закоханих»

Ще одна локація, куди варто зазирнути – Вознесенівський парк, там є популярний «Міст закоханих». Ще його називають «Мостом тещі та свекрухи». Світлі колони з куполом та ліхтариками по периметру мосту зробили його естетичним.

Ресторан «Арістократ»

«Інстаграмне» місце в місті, яке набуло популярності досить несподівано. Навпроти ресторану часто роблять фото в русі, з кавою і чимось смачним у руках або просто біля колон, захопивши сходи. Виглядає однаково красиво будь-якої пори року.

Залізничний міст

Колись Залізничний міст був місцем, яким ходили поїзди. Зараз це незвичайна локація у парку «Дубовий гай». З неї відкривається гарний вид на гущавину і водойму, а колії додають атмосферності локації. Витоптана стежка виглядає справді незвичайно та привабливо. Особливо гарно тут восени.

Колишній табір «Чайка»

Сьогодні від Дитячого оздоровчого центру на Хортиці залишилися спогади та найкрасивіша будівля у стилі сталінського ампіру. Для любителів античного стилю це місце — справжній подарунок.

Високі монументальні колони, ротонда і аркова альтанка — час у цьому місці ніби зупинився, будівля виглядає напівзруйнованою, але в кадрі все як і колись — велично. Локація набирає популярності як місце для фотосесій. Кадри тут виглядатимуть оригінально та незвичайно.

Сюди дуже часто приїджають і заради весільних фотосесій, тому може так статись, що для того щоб залишитись наодинці, треба буде трохи почекати.

Інсталяція на Алеї випускників

Красива інсталяція розташовується на Алеї випускників, що у парку Трудової слави. Усі елементи відносяться до шкільної та музичної тематики. Серцем інсталяції є кований рояль, коли він був дуже популярною локацією для фотосетів.

Алея парасольок

Також у Запоріжжі з’явилася алея парасольок, що ніби літають у повітрі. Знаходиться вона на узвозі вулицею Сталеварів у бік Перемоги. Фотографіями з подібних алей діляться користувачі з усього світу. Також подібна локація є і біля другого корпусу Запорізького національного університету (вулиця Жуковського, 66А). Вона була дуже популярною коли ВУЗи були відкриті, зараз, звісно, ситуація трохи інша і відвідувачів тут менше.

Різноманітні мурали та малюнки на стінах

Протягом останніх 4-5 років у Запоріжжі з’явилось декілька гарних муралів, фото на фоні яких гарантовано принесуть вам успіх у соцмережах. Перш за все це зона біля розважального комплексу «Beluga».

Також цікавий мурал є біля школи №103, що у Південному мікрорайоні. На ньому зображено маленьку дівчинку, яку батько підняв на руки. Одразу після своєї появи мурал став дуже популярним і неодноразово потрапляв у кадр.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*