Купівля книг: які нюанси важливо знати?

09:21  |  29.06.2024
Купівля книг: які нюанси важливо знати?
Новини компаній

Хоча останнім часом все більше з’являється смартфонів та планшетів, що дає можливість користуватися електронними книгами, читачів, які бажають читати паперову літературу, не зменшується. Ось тільки треба знати, як її правильно замовляти та купувати. Адже сьогодні з’явилася можливість замовляти як підручники з математики, історії та іншої шкільної літератури, так і будь-які інші книги з Інтернету. І це навіть простіше, ніж самому їздити містом і шукати книгарні. Але в будь-якому випадку потрібно враховувати деякі нюанси, про які відомо досвідченим книголюбам.

Важливі нюанси

Деякі книголюби віддають перевагу походам у бібліотеки. Але це не надто вигідний варіант, його можна назвати застарілим. По-перше, там не завжди вдається знайти те, що любить книголюб. А по-друге, багато хто воліє не тільки почитати цікаву книгу, а й усвідомлювати, що вона стоїть на полиці. Особливо захоплює процес пошуку рідкісних книг, які виходять малим тиражем. Тут дуже важливо не прогаяти час, чекаючи, коли знизиться ціна на якийсь бестселер або буде запропонована знижка.

Отже, які моменти слід враховувати як під час пошуку, так і при покупці книг? Навіть якщо йдеться про підручники для 5 класу з математики або художню літературу для читання у вільний час.

1. Ведення спеціального блокнота, куди слід записувати книжки, що зацікавили.
2. Знайомство з рецензіями читачів, хто вже встиг прочитати книги, записані в блокноті.
3. Перевірка вартості літератури, що зацікавила, в різних пунктах продажу.
4. Купівля одразу декількох книг, що дасть можливість економії грошей.

Останній пункт більше стосується ситуації, коли планується придбання літератури з доставкою. Наприклад, придбання її у книжковому інтернет-магазині. Якщо йдеться про купівлю лише однієї книги, солідна частка із загальної суми оплати часто припадає на доставку. Особливо якщо доставка здійснюватиметься з іншого міста.

Корисні поради

До блокноту для записів необхідно включати всі назви книг, які зацікавлять. Сьогодні їх друкують у великій кількості. І не завжди вдається ознайомитись з новинками. Тим більше, не завжди заздалегідь видавництва повідомляють навіть про майбутній друк бестселера. Але треба враховувати один важливий момент: якщо йдеться про книги, які перекладаються з інших мов, необхідно бути дуже уважним до назв. Буває так, що назва не завжди збігається з оригіналом. А якщо книга друкувалася в одному видавництві, а потім через час видається в іншому, там можуть запропонувати зовсім іншу назву. І покупець цього може не помітити. Вважає, що придбав новинку. А в результаті потім виявляється, що ця книга давно стоїть удома на полиці.

Також треба частіше заходити на форум книголюбів. І дуже добре, якщо він виявиться активним. Щоб туди щодня заходила велика кількість читачів. Одні цікавляться одними питаннями, інші дають поради, що з новинок можна почитати. Тільки треба зважати на тематику. Не всім подобається фантастика чи історичні романи. І потрібно обирати форум з однакових інтересів.

Не варто ганятися за книгою, яку важко знайти, або якщо вона відрізняється високою вартістю. Якщо йдеться про раніше видану літературу, обов’язково треба звертати увагу на шрифт та папір. Книжка може бути цікавою. Але якщо текст у друкарні набраний маленькими літерами або папір виявиться сірим, інтерес до читання швидко пропадає. І це виявиться марно витраченими грошима на покупку.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Комментирование закрыто.